Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Κλάπηκαν 39 μελίσσια

Στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λάκκα και Μάνδαλο ( Γιαννιτσών ) κλάπηκαν κυψέλες με μελίσσια 39 στον αριθμό. Οι κυψέλες ήταν κόκκινες και είχαν πάνω τους τον αριθμό (με πυροσφράγιση) EL 64/922. Πιθανές ημερομηνίες κλοπής 27 έως 30-4-2015.
Παρακαλούνται να ενεργοποιηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, οι μελισσοκόμοι , οι πεζοπόροι και όποιοι έχουν κάποια πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει, να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη κύριο Κασσανδρινό Αριστοτέλη στο τηλέφωνο 6989604652.


Καλό είναι ο δράστης να πιεστεί από το κοντινό του περιβάλλον ( φίλους, γνωστούς, οικογένεια) και να συνετιστεί προκειμένου να επιστρέψει τα μελίσσια στον τόπο από όπου τα πήρε, προκειμένου να μη δοθεί περεταίρω έκταση στο θέμα.

Επισημαίνεται δε, ότι σύμφωνα με το Νόμο 1300/82 ΦΕΚ/129/Τ.Α/13-10-1982 οι ποινές για κλοπή μελισσών είναι πολύ αυστηρές.
- Φυλάκιση 2 έως 3 έτη και μεγάλη χρηματική ποινή, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς.
- Αποστέρηση των δικαιωμάτων στα άρθρα 59-65 του Ποινικού Κώδικα.
- Εκτόπιση εκτός τόπου κατοικίας ή καταγωγής, για χρονικό διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια.

Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται η θανάτωση με πρόθεση, ζώων και μελισσών καθώς και η καταστροφή ή βλάβη κυψελών μελισσών ή περιεχομένου τους.

Ο μελισσοκομικός κόσμος, οι μελισσοκομικοί φορείς και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας είναι σε θέση να δώσουν λύσεις σε θέματα απώλειας μελισσών ( λόγω μη ορθού τρόπου ξεχειμωνιάσματος ή λόγω ασθενειών ) και τεχνογνωσίας σχετικά για τον τρόπο αύξησης αυτών, προκειμένου να βοηθηθεί ο τυχόν πληγέντας και όλος ο κλάδος της μελισσοκομίας, χωρίς να εμφανίζονται τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές.

Ακόμα, κανείς δε μπορεί να διατηρήσει μελίσσια, χωρίς να έχει γνώση, και αν ακόμα το επιχειρήσει είναι σίγουρο ότι θα τα χάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έτσι, πριν ενεργήσουμε στα πλαίσια του πανικού και προβούμε σε παραβατικές συμπεριφορές και μεθόδους, αναζητούμε τη γνώση, μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες με σύνεση, ενεργούμε νόμιμα και αποζημιωνόμαστε σε περίπτωση απώλειας μελισσών.

 Ο Διευθυντής
 Τρύφων Τσαντάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.