Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Στάθης Καστερίδης:«Εγκατέλειψαν τα χωριά κι έχουν το θράσος να μιλούν για νοικοκύρεμα» τόνισε στην ομιλία του στην Δ.Ε. Κύρρου

Έχοντας την απόλυτη γνώση για ότι δεν έγινε τόσα χρόνια στις δημοτικές κοινότητες του δήμου Πέλλας και με ξεκάθαρους στόχους για το τι μπορεί να γίνει σήμερα μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης από το Νέο Μυλότοπο, την έδρα του πρώην Δήμου Κύρρου, όπου ξεκίνησε την Τρίτη τις κεντρικές του ομιλίες.


Με την σημαντική παρουσία του κόσμου και παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού Πέλλα-Δήμος για όλους, ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα των κοινοτήτων ασκώντας κριτική στην απουσία του απερχόμενου δημάρχου που τώρα πριν τις εκλογές επισκέπτεται την περιφέρεια του δήμου δίνοντας ξανά υποσχέσεις επισημαίνοντας ότι «όλοι ξέρετε ποιοι εκπροσωπούν το παλιό και φθαρμένο. Γνωρίζετε επίσης καλά ότι δεν κάνανε τίποτα τα τελευταία χρόνια… το ξέρετε όλοι. Το βιώνετε καθημερινά. Δεν κατάφεραν να κάνουν τίποτα απολύτως, ούτε καν την απλή διαχείριση της καθημερινότητας, όσο για μεγάλα έργα, είναι περιττό να μιλήσω. Εγκατέλειψαν όλα τα χωριά μας. Αλλά έχουν το θράσος να μιλάνε για νοικοκύρεμα του Δήμου. Για ποιο νοικοκύρεμα μιλάνε. Δεν υπάρχει τίποτα νοικοκυρεμένο. Εκτός εάν εννοούν νοικοκύρεμα τις καμένες λάμπες, τις λακκούβες, τα σκουπίδια».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας μίλησε ξεκάθαρα για τις υποχρεώσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τις κοινότητες των δήμων μέσω Καλλικράτη και επεσήμανε ότι τίποτα από αυτά δεν έγινε από την δημοτική αρχή, αλλά ούτε τόσα χρόνια κατακρίθηκε από την αντιπολίτευση και τόνισε ότι «από τον Καλλικράτη προβλέπονται λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Θυμάστε να έκανε η δημοτική αρχή κάποια εδώ; Αλλά δεν φτάνει που απαξίωσε τις λαϊκές συνελεύσεις η συμπολίτευση, ούτε η αντιπολίτευση δεν αξιώθηκε να προκαλέσει έστω και μία, να πει ότι υπάρχει, ότι νοιάζεται, ότι έχει κάτι τέλος πάντων να προτείνει. Τίποτα απολύτως και οι δύο, κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τα χωριά και τους κατοίκους τους. Τώρα υπόσχονται πάλι αυτά που υποσχέθηκαν στις προηγούμενες εκλογές».

Ο δήμος Πέλλας, δεν μπορεί να μένει στάσιμος ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καστερίδης λέγοντας πως η εμπειρία του 30 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση του δίνουν το δικαίωμα της γνώσης, αλλά οι πολίτες του δήμου την Κυριακή θα του δώσουν και την ευκαιρία της πολιτικής θέλησης για έναν σύγχρονο, αλληλέγγυο και εργατικό δήμο, χωρίς κλειστές πόρτες και εργολαβικά συμφέροντα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Στην διάρκεια της ομιλίας του στο Νέο Μυλότοπο, ο επικεφαλής του συνδυασμού Πέλλα-Δήμος για όλους Στάθης Καστερίδης έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που προγραμματίζονται για την Δ.Ε. Κύρρου και θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι «ανοίγουμε τις Κοινότητες, εκχωρούμε αρμοδιότητες στα δημοτικά και τοπικά συμβούλια και στους Προέδρους τους.

Αυτοί  με τη στήριξη του δήμου και τη συνεργασία του τοπικού αντιδημάρχου, θα διαχειρίζονται την καθημερινότητα. Οι κοινότητες ανοίγουν και πιάνει δουλειά υπάλληλος, συγχρόνως μπαίνουν σε λειτουργία on line υπηρεσίες και δίνουμε τέλος στο πήγαινε έλα. Ήρθε πια η ώρα να εξυπηρετούνται από τον τόπο τους όλοι οι πολίτες. Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας είναι έξω από κόμματα και  μικροπολιτικές. Άλλοι είναι αυτοί που έγιναν Δήμαρχοι με χρίσμα …τώρα βέβαια παριστάνουν τους ανεξάρτητους. Εμείς είμαστε το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, το αδέσμευτο από συμφέροντα, ομάδες, επιχειρηματίες και εργολάβους, από όλα αυτά που δεν άφησαν τον τόπο αυτόν να πάει μπροστά».
Αυτή είναι η αλήθεια και την αλήθεια αυτή, τη ξέρουν όλοι».

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ   
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας έκανε αναλυτική περιγραφή των έργων που πρέπει να γίνουν στην δημοτική ενότητα Κύρρου και ολοκληρώνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι «η ανάληψη της διοίκησης του δήμου Πέλλας δεν είναι αυτοσκοπός για εμάς, αλλά το μέσο για να προσφέρουμε και να χτίσουμε τον ανοιχτό και ανθρώπινο δήμο που οραματιζόμαστε. Ανοιχτός δήμος, γιατί  πρέπει να ανήκει, πραγματικά στους πολίτες του και αυτοί να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους. Ανοιχτός, για να απευθύνεται σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να ξεδιπλώνεται η δημιουργικότητα των άξιων πολιτών και των νέων μας. Εκπροσωπούμε το νέο, το ανεξάρτητο και αδέσμευτο, γιατί οι αρχές μας λένε πως όλοι μαζί θα χτίσουμε τον ανοιχτό και ανθρώπινο δήμο που θέλουμε, τον δήμο για όλους, για όλους μας και κυρίως για τις γενιές που έρχονται, τον δήμο Πέλλας που θα πάει τον τόπο μας μπροστά».
Κλείνοντας την πρώτη από τις 5 κεντρικές του ομιλίες στο Νέο Μυλότοπο κάλεσε τους ψηφοφόρους να γίνουν συνοδοιπόροι στην πορεία νίκης στις εκλογές και τόνισε ότι «εμείς δεν χρωστάμε την ύπαρξή μας σε κανέναν, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν παρά μόνο τη συμμετοχή των συμπολιτών μας, αυτή χρειαζόμαστε. Τους πολίτες μαζί μας μετά τις εκλογές, αυτό θέλουμε, αυτό απαιτούν οι αρχές μας και αυτό θα πετύχουμε. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τον Δήμο για Όλους, την Κυριακή γυρίζουμε την τελευταία σελίδα και κλείνουμε το βιβλίο του λαϊκισμού, των υποσχέσεων και της ξεπερασμένης διοίκησης του δήμου Πέλλας. Όλοι μαζί χαράζουμε μία αξιόπιστη αναπτυξιακή πορεία για τον τόπο μας. Για να παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται μία καλύτερη, πιο δίκαιη, παραγωγική και δημιουργική Πέλλα».




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6:35 μ.μ.

    ΑΣ ΜΑς ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από το blog μας

- Το blog διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Το blog δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου ή για να αφαιρέσει σχόλιο με το οποίο δεν συμφωνεί.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν το blog

- Ο σχολιαστής δεν έχει τη δυνατότητα διαγραφής των σχολίων του μετά τη δημοσίευσή τους.

- Αν θεωρείτε ότι κακώς αφαιρέσαμε σχόλιό σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email.